Translate

maandag 24 december 2012

Recept: lichte salade


Deze salade is ideaal als lunch. Door de linzen bevat het zowel complexe koolhydraten, vezels als eiwitten. Je zou ze eventueel kunnen vervangen door bonen, maar die moet je eerst nog weken, iets minder handig dus. De tomaat bevat lycopeen die nog beter opneembaar is door een dressing op basis van olijf- of walnootolie, de komkommer werkt vochtafdrijvend, de ui is rijk aan flavonoiden die zouden beschermen tegen borstkanker, kiemen zitten vol levenskracht, granaatappelpitten zijn kleurrijk, lekker en rijk aan antioxidanten en witloof is heel erg calorie-arm. Tot slot bevat paprika ongelooflijk veel vitamine C.
Maar genoeg gepraat, hier het recept!

Ingredienten voor 1 persoon
- 40 a 60g linzen (gele of groene zijn aan te raden)
- 2 stronken witloof
- 1/2 gele paprika
- 1 ui
- komkommer
- mix van kiemen
- kruiden naar smaak: marjolein, tijm, koriander, peterselie, basilicum, munt, oregano, paprika enz.
- 1 tomaat
- een dressing uit 2/3 olie en 1/3 azijn (bijvoorbeeld olijfolie en appelazijn)
- granatappelpitten

Werkwijze
Kook eerst de linzen: kijk op de verpakking hoelang het moet. Snij intussen alles fijn en gooi in een grote kom. Als de linzen gaar zijn, kun je ze eerst laten afkoelen of je kunt ze er direct bijdoen. Garneer met granaatappelpitten en gooi er een scheutje dressing over. Smakelijk!
- op de foto was het nog niet helemaal af ;) -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten