Translate

woensdag 17 juli 2013

Recept: vegetarische spaghetti bolognese

Er staat al een lekker recept uit voor seitanbolognese, maar dit is toch nét iets goedkoper en ideaal voor als je geen gluten (of tarwe) wilt eten. Het ziet er behoorlijk uit als een 'gewone' spaghetti bolognese, maar het smaakt niet naar vlees, dus als je kindjes om de tuin wilt leiden, is dit recept minder geschikt. Dit recept komt uit Eet jezelf jong maar ik heb het wat aangepast.

Ingrediënten voor 4 porties
- 1.5 courgette
- 2 wortelen
- 50g gedroogde linzen
- 50g gedroogde kikkererwten
- 1 cm gember
- 2 tenen knoflook
- 1 flinke ui
- 500g tomaten in brik of glas (neem geen blik, aan de binnenkant kunnen giftige stoffen vrijkomen!)
- olijfolie
- peper
- gedroogde oregano
- paprikapoeder
- spaghetti voor 4 personen

een grote pan vol groente, altijd gezond

Werkwijze
Week de kikkererwten een nacht. Kook ze in ruim water in ca 2 uur gaar. Giet af. Kook de linzen in ca 20 minuten gaar en prak de kikkererwten en linzen door elkaar. Ik heb de staafmixer gebruikt, maar het resultaat is nét iets te fijn dus de volgende keer probeer ik het gewoon met een vork of een aardappelstamper. Laat dit mengsel een nacht opstijven in de koelkast.
Pel de ui en de knoflook (en eventueel ook de gember) en snipper ze fijn. Snij de courgette en de wortelen in blokjes. Verhit olijfolie in een grote pan en stoof de gember, de ui en de knoflook enkele minuutjes aan. Doe er dan de courgette en de wortel bij.
Verhit ondertussen in een andere pan nog wat olijfolie en stoof daarin het kikkererwten-linzenmengsel aan. Overgiet met de tomatenstukjes. Giet dit bij de groenten en laat nog een halfuur stoven. Kruid met peper, oregano en paprikapoeder. 
Serveer met spaghetti en wat basilicumblaadjes.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten