Translate

donderdag 11 juli 2013

Recept: chili sin carne

Een heerlijk gezond gerecht! Wist je al dat rode bonen één van de krachtigste antioxidanten zijn? Bovendien is dit in minder dan 30 minuten op tafel te zetten, ideaal dus voor als je weinig tijd hebt en toch gezond wilt eten. Je kunt er nog een salade bij eten, maar als je al genoeg groentes hebt gegeten die dag, is dat zelfs niet nodig en heb je enkel wat graan of bataat nodig, of zelfs dat nog niet eens. Dit is echt één van mijn lievelingskostjes en de dag nadien zelfs koud lekker!

Ingrediënten
- 150g gedroogde rode bonen
- 5 wortels
- 1 courgette
- 2 uien
- een groene en een rode paprika
- 3 tenen knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 chilipeper
- bosje koriander
- 2 laurierblaadjes
- enkele takjes verse tijm
- 3 el olijfolie
- brik (500g) passata of tomatenstukjes
- blikje tomatenpuree (140g)
- flinke snuf peper

een pan vol lekkers

Werkwijze
Week de avond tevoren de rode bonen. De volgende ochtend giet je het weekwater weg en kook je ze ruim 1 uur in ruim water.
Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Hak de chilipeper fijn en verwijder eventueel de zaadjes om het minder pikant te maken.
Was de wortelen, de courgette en de paprika's. Snijd de courgette en de paprika's in blokjes en de wortelen in halve cirkels.
Verhit 3 el olijfolie in een grote pan en bak de ui en de knoflook eventjes aan. Voeg al de specerijen toe (behalve de verse koriander, de peper, de laurier en de tijm) en bak tot de ui glazig is en het kruidig begint te ruiken. Voeg dan de wortelen toe en bak dit ongeveer 3 minuten. Voeg de passata, de tijm, de laurierblaadjes en de overige groenten toe. Dit mag je nog eens 5 à 10 minuten bakken en vervolgens voeg je de rode bonen en de tomatenpuree toe. Roer goed door om de tomatenpuree gelijkmatig te verdelen over het gerecht! Laat nog even sudderen, strooi er flink wat peper over, vis de laurierblaadjes eruit en serveer met de verse koriander erboven. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten