Translate

vrijdag 5 juli 2013

Recept: linzenspread

Linzen zijn zo leuk, lekker en voedzaam! Eigenlijk zijn alle peulvruchten uitermate geschikt om beleg van in elkaar te draaien: koken, kruiden, wat olijfolie erbij en mixen maar.

Ingrediënten voor een grote pot vol
- 185g bruine linzen
- 1 ui, in vieren gesneden
- 1 el olijfolie
- 1 el currypoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 teen knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- snufje tabasco, peper en zout


Werkwijze
Doe de linzen samen met de ui en voldoende water in een kookpot en breng aan de kook. Laat pruttelen tot bijna al het vocht verdampt is en giet de linzen af, gooi de stukken ui weg.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Pers de knoflook uit en bak samen met de specerijen in olijfolie tot een kruidige geur zich begint te verspreiden in je huis. Mix met een staafmixer de linzen en het specerijenmengsel tot een prutje. Stop het in een glazen pot en bewaar in de koelkast. Breng op smaak met peper, zout en tabasco. Smakelijk!
de staafmixer erin!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten