Translate

dinsdag 23 juli 2013

Recept: Toscaanse tomatensoep

Dit komt uit het boek 100% suikervrij. Een super gemakkelijk recept! Ik ben dol op groentesoepen, maar helaas ben ik vaak te lui om zelf bouillon te maken en ik ben absoluut tegen kant-en-klare bouillonblokjes of -poeder. Er zit àltijd teveel zout in en er zit of suiker (maltodextrine) of gistextract in, beide dingen waar ik niet echt blij van word... Maar hier heb je geen bouillon nodig, ideaal dus! Ook goed om koud te drinken met wat brood of crackers en een salade als lunch of diner, zeker met dit warme weer.



Ingrediënten
- 500g tomatenstukjes (1 brikje)
- 700g passata (1 fles)
- 4 tenen knoflook
- 3 takjes basilicum en 3 takjes peterselie
- peper, zout en olijfolie

Werkwijze
Doe de tomaten in een grote pan. Spoel de verpakkingen uit met water en zorg ervoor dat je 500 ml water hebt. Breng aan de kook, doe er de knoflook en de kruiden bij. Zet het vuur af en laat trekken tot je het nodig hebt. Serveer met peper, zout en olijfolie erover.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten