Translate

vrijdag 12 juli 2013

Recept: bananen-vijgenbrood

Wat is zoet, geurig, en een geweldige vervanger voor ontbijt/peperkoek? Juist ja, bananenbrood. Deze versie is gevuld met lekkere zoete vijgen. Neem bij voorkeur biologische, ongezwavelde vijgen.


Ingrediënten
- 140g volkoren speltmeel
- 120g gedroogde vijgen
- 1 el en 1/2 tl natriumbicarbonaat
- 2 rijpe bananen (in totaal ongeveer 200g)
- 1 el appelazijn
- eventueel gehakte wal- of pecannoten

Werkwijze
Prak de bananen in een kom tot een moes en meng er het speltmeel door. Snijd de topjes van de gedroogde vijgen en hak ze grof. Doe er kokend water en de halve tl natriumbicarbonaat over en laat wellen. Meng het dan door het meel mengsel en voeg er de natriumbicarbonaat en de appelazijn aan toe. Dit zal wat beginnen te schuimen, maar dat kan geen kwaad! Verwarm de oven voor op 175°C en vet een ijzeren vorm in of gebruik een siliconen bakvorm en stort er het deeg erin. Bestrooi eventueel met de noten. Bak 25-35 minuten, laat afkoelen, snijd in stukken en bewaar in de vriezer, tenzij je alles binnen één dag kunt opeten ;)
Smakelijk!

delicious!

1 opmerking:

  1. Ik heb deze gisteravond gemaakt, super makkelijk en lekker. Alleen door de hoeveelheid bicarbonaat zit er een vervelende nasmaak aan bij mij. Normaliter moet dit geneutraliseerd worden met een zuur, dus volgende keer ga ik het proberen met wat extra citroensap. Andere ook last van de nasmaak bij het maken van dit recept?

    BeantwoordenVerwijderen