Translate

zaterdag 19 januari 2013

Tips voor een goede slaap

Omdat gezondheid uiteindelijk niet alleen maar om je voeding draait, en ik zelf vaak problemen heb met slapen, geef ik jullie wat tips om je nachtrust te verbeteren!

- Ga elke dag rond hetzelfde uur slapen en sta rond hetzelfde uur op, zo creeer je een bioritme en zal je lichaam gewend geraken aan je hoeveelheid slaap.
- De meeste mensen hebben zo'n 8 uur slaap per dag nodig, maar natuurlijk zijn er afwijkingen van die norm: 7-9 uur is normaal.
- Sommige mensen kunnen niet slapen met een lege maag, anderen niet met een volle maag. Ontdek zelf of je eten nodig hebt of niet voor je naar bed gaat, maar eet niet in bed.
- Als je niet kunt slapen, ga dan niet piekeren, maar sluit je ogen en denk aan niets.
- Als je 's nachts geregeld naar toilet moet, zorg er dan voor dat je minder drinkt voor je gaat slapen: vanaf 1 uur voor bedtijd niets meer.
- Verschillende kruiden kunnen je nachtrust verbeteren: kamille- of lindethee zijn heerlijk en rustgevend, al zijn er ongetwijfeld nog meer.
- Zorg voor een slaaptemperatuur van rond de 19 graden: als je slaapt, heb je minder warmte nodig. Een te warme kamer zorgt ervoor dat je minder goed slaapt.
- Draag een pyjama die aangenaam aanvoelt en kies een goed dekbed, dat verhoogt je plezier in slapen.
- Als je de volgende dag iets belangrijks te doen hebt, blijf dan zeker geen hele nacht wakker en doe er niets aan na 8 uur. Zorg dat je je ontspant voor je gaat slapen!
- Soms kan het helpen om overdag wat te sporten zodat je lichamelijk ook moe bent.
- Een boekje lezen in bed werkt goed om je ogen dicht te krijgen.
- Of kijk naar een saaie film op tv. Mijn ogen vallen er dicht van!

Zo, slaapwel allemaal ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten