Translate

donderdag 17 januari 2013

Recept: speculaastaart

Vandaag was ik jarig en dan moet je veelal trakteren. Omdat het soms best lastig is de buitenwereld te confronteren met jouw eetgewoontes, besloot ik maar 'gewoon' te doen en een taart te bakken. Niet zo geweldig gezond dus, maar ook niet echt ongezond want deze taart bevat geen ei, boter of suiker (behalve de suiker die al in de speculaas zit) en is dus al stukken beter dan 'normale' taart of 4/4 cake!


Ingredienten
- 1 rol bladerdeeg zonder onnodige toevoegingen
- 3 a 4 appels
- kaneel
- 200g (volkoren)speculaas
- 300ml (soja/amandel)room

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verkruimel de speculaas met een keukenmachine, een vork of een deegroller. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork. Meng de speculaaskruimels met de room en giet in de vorm. Schil en snijd de appels in mooie schijfjes, schik op de taart zoals je wilt. Bestrooi naar kaneel met smaak en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten