Translate

dinsdag 21 mei 2013

Recept: linzen met tomaat

Ingrediënten voor 1 à 2 personen
- 40g groene of bruine linzen
- 4 kleine teentjes knoflook
- 2 kleine rode uien
- 1 groene paprika
- 1/2 brik tomatenblokjes
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl oregano
- 1 el tomatenpuree (kun je weglaten)
- peper, zout en chilivlokken naar smaak

Werkwijze
Zet de linzen op met kokend water. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Nadat de linzen 10 minuten hebben gekookt, verhit je een el olijfolie in een kleine sauspan. Sauteer de ui en de paprika 7 minuten, voeg de knoflook toe en sauteer nog 3 minuten. Giet de linzen af en doe erbij, samen met de tomatenblokjes en de tomatenpuree. Roer door elkaar, laat 5 minuten trekken en kruid af met oregano, peper, zout en chilivlokken. Serveer met wat brood en gestoomde of geroerbakte groenten. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten