Translate

dinsdag 28 mei 2013

Recept: groene asperges uit de oven

Het is aspergetijd! Dit is een lekker bijgerecht voor je diner of een lichte lunch met nog wat koolhydraten. Groene asperges zijn goedkoper dan witte en iets pittiger van smaak doordat ze boven de grond groeien.

Ingrediënten voor 2 personen
- 500g groene asperges, gewassen en het houterige deel verwijderd
- 10 kerstomaatjes, gehalveerd
- 3 tenen knoflook
- 1 chilipeper
- 2 el olijfolie
- peper en zout naar smaak

Werkwijze
Snelle manier: Leg de asperges in een braadslede (eventueel kun je ze in stukken snijden als ze te lang zijn). Snijd de chilipeper in ringetjes. Strooi de halve kerstomaatjes en de chilipeper over de asperges, leg er de gepelde knoflook bij. Overgiet met olijfolie en kruid met peper en zout en bak 12 tot 15 minuten in een op 200° voorverwarmde oven.
Trage manier: Snijd de knoflook en de chilipeper heel fijn en mix met de olijfolie. Leg de asperges in een braadslede en verdeel de kerstomaatjes erover. Overgiet met "geparfumeerde" olie en kruid met peper en zout. Bak 12 tot 15 minuten in een op 200° voorverwarmde oven.



Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten