Translate

vrijdag 17 mei 2013

Extreme Core Training

Niet altijd tijd of zin om naar de sportschool te gaan maar wel bikiniproof willen zijn? Dan is dit dé oplossing. Als je deze oefeningen goed uitvoert, heb je een flinke work-out gedaan. Het voordeel is dat je hiervoor niets nodig hebt, behalve een matje, en dat je slechts 10 minuten eraan kwijt bent. Tijd of geld is dus geen excuus meer! Voer elk van de onderstaande 10 oefeningen 1 minuut lang uit. Volg je eigen tempo, naarmate je het meer doet zul je er beter in worden en houd rustdagen.

Push-ups
Iedereen kent deze oefening wel. Als op je tenen te moeilijk is, doe het dan op je knieën maar zorg voor een gestrekte rug en zak door je armen.

Sit-ups
Leg je handen niet achter je hoofd, maar naast je. Kom overeind tot zitstand met je armen voor je en laat jezelf langzaam zakken.

Squats
Strek je armen naar voren uit en hurk neer alsof je boven een Frans toilet hangt. Kom overeind en herhaal. Deze oefening is killing voor je bovenbeenspieren dus doe rustig aan als je het niet gewend bent.

Star jumps
Spring en terwijl je springt strek je je armen en benen naar de zijkant uit, zodat je een stervorm maakt.

Cycling
Ga op je rug liggen en til je bekken in de lucht. Strek je benen en maak een fietsbeweging. Als dit te moeilijk is, kun je gewoon plat blijven liggen en fietsbewegingen maken.

Lunges
Zet een stap vooruit met één been en maak een hoek van 90° terwijl je door je knie zakt. Zet het been terug en herhaal met het ander been. Wissel steeds af.

Jumping squats
Spring omhoog. Terwijl je springt moet je je knieën buigen en met je handen je knieën tikken. Oefening baart kunst.

Push-ups II
Ga op je rug liggen. Zet je handen op de grond en lift je kont naar boven, waarbij je voeten op de grond blijven staan.

De V
Ga op je rug liggen. Strek je armen en benen en kom overeind als een V: strek je armen dus naar je benen toe.

Plank
Op handen en voeten/knieën. Houd je rug strak, je kont laag en span je buikspieren aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten