Translate

woensdag 10 april 2013

Rode bietjessalade

Zoals beloofd, hierbij mijn experiment met rode bietjessalade. Het is niet slecht en in ieder geval beter dan de bietjes zo te eten, maar om nu te gaan gillen dat ik er groot fan van ben... Nee, toch niet! Lekker als lichte lunch, of om het iets vullender te maken met wittebonenmousse en knäckebröd.

Ingrediënten
- 125g rode bietjes
- 1/2 komkommer
- handje gemengde kiemen
- 1 gele appel (bijvoorbeeld Golden Delicious)
- 1 ui (hoe groter, hoe minder scherp)

Werkwijze
Snijd de de komkommer in blokjes, gooi in een schaal. Doe de kiemen erbij. Snijd de rode bietjes en de appel in blokjes. Pel de ui, snijd in blokjes. Gooi alles in de schaal, hussel wat door elkaar en doe er je favoriete dressing bij, zolang het maar niet vol zit met E-nummers en dergelijke ;)
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten