Translate

zondag 28 april 2013

Brood uit de supermarkt

Zoals ik al eerder schreef, is de aankoop van een brood niet zo gemakkelijk als het lijkt. Althans, als je bewust met je gezondheid bezig bent. Anders kun je gewoon in de supermarkt of bij de bakker binnenlopen en hetgeen vragen dat er het lekkerst uitziet. Maar schijn bedriegt. Brood bevat tegenwoordig een hele rits van ongewenste toevoegingen, van tarwebloem in een volkorenbrood tot allerlei emulgatoren. Daarom alleen al raad ik je aan ofwel zelf brood te bakken, ofwel je brood in een natuurvoedingswinkel of de supermarkt te halen. Liefst NIET bij de bakker. Tenzij je die van jou heel erg vertrouwt, want als zelfs biologische bakkerijen E-nummers gebruiken (De Trog), dan durf ik niet meer een brood te kopen waar je de ingrediëntenlijst niet te zien krijgt. Daarom raad ik ook voorverpakt brood aan, zodat je altijd een zicht hebt op wat er precies in je brood zit.
De broodsoorten die je in de supermarkt kunt kopen met een gerust hart:
- roggebrood, bij voorkeur Pumpernickel, hieraan is sowieso niks toegevoegd

- als je de mogelijkheid hebt naar een AH te gaan: Allinson brood

- Biaform brood (de blauwe verpakking) of Agrison brood (bijna identiek dezelfde ingrediëntenlijst, allebei van Patroba)


4 opmerkingen:

  1. agrison brood ,blijft dit te koop in de gb op de kioskplaats ?? omdat er blijbaar een andere bakker is aangesteld in deze suppermarkt
    graag antwoord aub

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja Agrison is nog steeds te koop op de kioskplaats, je kan het steeds bestellen bij de verantwoordelijke van de bakkerij

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Niet allen E-nummers zijn slecht. Het zijn door de EU goedgekeurde toevoegingen waarvan er een heleboel puur natuur zijn!

    BeantwoordenVerwijderen