Translate

vrijdag 12 april 2013

Recept: gebakken seitan

Seitan is zowel qua smaak, structuur als voedingswaarde veruit mijn favoriete vleesvervanger! Het is redelijk neutraal van smaak, heeft een stevigere structuur dan tofu en tempé en lijkt zelfs enigszins op vlees voor mensen met een niet-geoefend oog. Oké, misschien ziet het er een beetje uit als brokjes hondenvoer, maar het is best lekker in pastasaus en stoofschotels. En soms wil je gewoon iets anders dan halfzachte brokjes. Tijdens zulke momenten maak ik diehard gebakken seitan. Lekker en snel klaar! Ook perfect voor restjesverwerking en in luie buien.

Ingrediënten voor één lazy dinner
- 100g seitan
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- eventueel een restje gekookte aardappelen als je dat hebt

Werkwijze
Verhit op hoog vuur de olijfolie. Voeg na een minuut of 2 de seitan toe. (Of als je niet van krokante ui houdt, doe je er eerst de ui in en stoof je die doorzichtig.) Bak 5 minuutjes aan elke kant, zorg ervoor dat het niet zwart wordt langs één kant! Doe er dan de ui bij en het restje aardappelen. Bak tot alles beetgaar is. Serveer met een salade en klaar. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten