Translate

donderdag 11 april 2013

Recept: knoflooksmeersel

Ik weet het, niet iets om elke dag te eten, maar wel erg lekker en gezond! Ik raad je aan dit alleen op je (het liefst zelfgebakken) brood te smeren als je er zeker van bent dat je niet buiten hoeft te gaan, voor je mensen uit je buurt verjaagt met je knoflookadem ;) Knoflook is zeer gezond: het is cholesterolverlagend, bezit krachtige antibacteriële eigenschappen, verlaagt het risico op bepaalde soorten kanker, versterkt het immuunsysteem en helpt bij het zuiveren van je lichaam. Niet voor niets dat het zo populair is in de Aziatische keuken dus.

Ingrediënten
- 1 bol knoflook
- 1 el olijfolie

Werkwijze
Pel de buitenste laagjes van de knoflookbol, maar zorg ervoor dat de teentjes aan elkaar blijven hangen. Verwarm de oven voor op 200°. Snijd het topje van de bol, neem een stuk aluminiumfolie en leg de bol erin. Overgiet het geheel met 1 el olijfolie en vouw het dicht. Zet dit pakketje 20 minuten in je voorverwarmde oven en geniet van de heerlijke geur die vrijkomt als het klaar is! Bij gebruik: pel één of meerdere teentjes los en besmeer je brood. Mmmm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten