Translate

woensdag 5 juni 2013

Recept: pasta met rucola, tomaat en plakjes knoflook

Een lekkere lichte lunch! Je kunt het natuurlijk ook met gewone pasta maken en dan is het een lichte avondmaaltijd, of zo laten en als lichte maaltijd eten.

Ingrediënten voor 1 persoon
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- rucola
- 2 tomaten
- 1 (niet al te grote) courgette of ongeveer 70g spaghetti
- peper en zout

Werkwijze
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd verder in blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan . Pel de knoflookteentjes en snijd in plakjes. Bak de knoflookplakjes eventjes in de pan, tot ze net bruin zijn. Haal de pan van het vuur en vis de knoflook eruit. Maak met een dunschiller of een spiraalsnijder pasta van de courgette. Doe in een kom en gooi er de rucola, de tomatenblokjes en de knoflookplakjes over. Verhit de pan met olijfolie zodat de olie door en door warm is en giet erover. Kruid met peper en zout en serveer.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten