Translate

dinsdag 4 juni 2013

Recept: linzenstoofpot met oesterzwammen en spinazie

Het is niet geheel geslaagd, omdat de oesterzwammen te waterig waren en mijn pan wat te klein was, maar het was best lekker!

Ingrediënten voor 2 personen
- 100g groene of bruine linzen
- 200g verse spinazie
- blaadjes van een bosje radijzen
- een bakje (250g) oesterzwammen
- 1/2 bosje peterselie, de stengels samengebonden met een takje selder, de bladeren gehakt
- 2 teentjes knoflook, gehalveerd
- 1 ui, gesnipperd
- 2 el olijfolie
- laurierblaadje
- peper, zout, cayennepeper en komijn
- sap van 1 citroen

Werkwijze
Zet de linzen in een pan met water en breng aan de kook. Als het kookt, voeg je er de peterseliestengels, de knoflook en het laurierblaadje eraan toe. Verhit ondertussen in een kleine pan een eetlepel olijfolie en stoof de gesnipperde ui glazig met wat komijnpoeder en cayennpeper. Voeg dan de gesnipperde uien toe aan de linzen. Scheur de oesterzwammen in reepjes en was ze niet! Ze zuigen enorm veel water op en dan wordt het geheel soep. Verhit in dezelfde pan de andere eetlepel olijfolie en bak de oesterzwammen bruin. Voeg de spinazie en het radijsloof toe aan de linzen wanneer ze gaar zijn. Voeg ook de oesterzwammen toe als de spinazie wat geslonken is. Kruid met peper, zout en citroensap en garneer met de peterselieblaadjes.
Serveer met gekookte aardappelen of krokant brood en een fris slaatje. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten