Translate

donderdag 6 juni 2013

Recept: lekkere lunchsalade met linzen

Salades zijn licht, lekker en snel te bereiden, mits je een beetje handigheid in je vingers hebt voor het snijden van groenten. Deze is een beetje te licht om als diner te eten vind ik persoonlijk, maar als jij 's avonds niet zoveel trek meer hebt, is het ook prima als avondeten.

Ingrediënten voor 1 persoon
- 40g gedroogde bruine of groene linzen
- 1 laurierblaadje
- 1/4 bosje peterselie, enkel de blaadjes
- 1 tomaat
- 1/8 komkommer
- 4 takjes selder
- 3 minipaprika's
- 1 rode chilipeper
- 40g rucola
- gedroogde bieslook
- sap van 1 citroen, onbespoten
- 1 el olijfolie

Werkwijze
Breng de linzen aan de kook in een pot water met het laurierblaadje. Zodra het water kookt, draai je het vuur lager. Doe een deksel schuin op de pot en laat sudderen. Ondertussen kun je de groenten snijden.
Was alle groenten en snijd de chilipeper en de selderstengels in ringetjes, houd de blaadjes apart. Snijd de tomaat, komkommer en paprika's in blokjes en snijd de citroen doormidden. Neem een grote kom en leg daar de rucola in. Leg erop de ringetjes paprika en chilipeper en de blokjes tomaat en komkommer. Snijd de peterselie wat fijner en strooi eroverheen. Leg de selder erop. Haal de linzen van het vuur en giet het water dat overblijft af. Knijp de citroen uit boven de salade en giet de olijfolie erboven. Bestrooi met gedroogde bieslook en leg de linzen erbovenop. Gooi er nog de selderblaadjes over.
Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten