Translate

dinsdag 11 juni 2013

Recept: groen ijsje

De zon schijnt, het is lekker zomers en wie wil er dan geen ijsje eten? Ik had er zo'n zin in dat ik het als ontbijt heb gegeten en dat is zelfs verantwoord. Laat je niet afschrikken door het uiterlijk van dit ijsje, want het is werkelijk waar héérlijk, je proeft een intense bosvruchtensmaak met een heel klein beetje banaan. Zeker als je een betere staafmixer/blender hebt dan ik, is dit een groot succes!

Het is geïnspireerd op bananenijs.
Ingrediënten voor één portie
- 1 bevroren banaan, in stukjes
- 100g diepvriesbosvruchten
- loof van een bosje radijzen

Werkwijze
Laat de banaan ontdooien voor een minuut of twee om het gemakkelijker te maken voor je blender/staafmixer. Was het radijsloof. Doe de bevroren banaan en het radijsloof in de blender/mengkom staafmixer en mix. Water toevoegen is niet nodig want er blijft toch wat hangen in het loof. Als dit helemaal smeuïg is, voeg je er de bosvruchten aan toe en mix je het geheel tot het een ijsachtige massa is. Smullen maar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten