Translate

woensdag 26 juni 2013

Recept: chocoladeijs

Weer eens een andere variant van bananenijs. Er zijn mensen die het ondertoontje van banaan beu zijn, maar ik voorlopig nog niet! Dit at ik vanochtend als ontbijt, maar ik werd er jammer genoeg misselijk van. Zou het het cacaopoeder zijn? De volgende keer probeer ik het als tussendoortje, dus niet op een nuchtere maag.

Ingrediënten
- 2 bananen (ongeveer 180g samen)
- 1 tl rauw cacaopoeder

Werkwijze
veel moeite
Pel de bananen, breek in blokjes en steek in de diepvries. Na 24 uur haal je ze eruit en kun je je ijsje maken! Doe de bananenstukjes samen met het cacaopoeder in de mengbeker van de staafmixer, laat 5 minuutjes ontdooien. Mix met de staafmixer op de laagste stand en roer geregeld de onderkant even naar boven. Blijf mixen, het duurt minstens 5 minuten voor het een egale massa is en probeer altijd de brokken boven te krijgen. Het resultaat is het echter meer dan waard, mmm!

heerlijk resultaat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten