Translate

vrijdag 30 mei 2014

Recept: banana baked oats met blauwe bessen

Oké, ik kon het niet laten. Onze combimicrogolfoven draait serieuze overuren de laatste tijd, te wijten aan talloze havermouttaartjes (geef toe, zo zien ze er toch uit? als je ze nog wat extra feestelijk zou maken met bijvoorbeeld chocolade of noten en eventueel wat zoeten voor mensen die nog niet gewend zijn aan pure smaken, kun je ze zo aan je visite serveren) en geroosterde kikkererwten, die makkelijk wegknabbelen tijdens het studeren. Deze variant smaakte een beetje zoals bananenbrood en was lekker hartig. Het wordt wel echt eens tijd voor een kleinere ovenschaal.


Ingrediënten voor één portie
- 50g havervlokken
- 1 medium tot grote banaan (die van mij woog een goede 180 gram met schil)
- handje blauwe bessen
- water of (plantaardige) melk naar keuze
- snufje natriumbicarbonaat

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de banaan en breek hem in tweeën. Prak de ene helft in een kommetje, zet even opzij en snijd de andere helft in plakjes. Meng in een ovenschaal de havervlokken met net genoeg water of melk tot ze onder staan. Roer er de geprakte banaan en de natriumbicarbonaat door tot je een egale massa bekomt. Meng er voorzichtig de blauwe bessen tussen en leg er de plakjes banaan bovenop. Bak in de oven voor 30 minuten.
Smakelijk! Mmm, om in te bijten...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten