Translate

vrijdag 2 mei 2014

Recept: bloemkoolsteak

Een hype van de laatste tijd. Alleen blijk ik niet zo goed in bloemkool deftig snijden zodat het ook echt mooi een steak wordt, maar het doet niks af aan de smaak. 

Ingrediënten voor 1 à 2 porties
- 1/2 grote bloemkool
- 1.5 el olijfolie
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 biologische citroen
- gedroogde (en eventueel verse) peterselie
- 3 teentjes knoflook
- peper en zout



Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in plakken van ongeveer 1.5 cm dik. Meng in een kom de olijfolie, paprikapoeder, en gedroogde peterselie. Doe er wat peper en zout bij. Hak de knoflook fijn en doe dat er ook bij. Rasp de citroen en pers hem uit. Doe citroensap en -rasp erbij. Bekleed een bakplaat met bakpapier en haal de plakken bloemkool door het olijfoliemengsel. Bak 15 minuten in de oven of tot krokant.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten