Translate

vrijdag 13 juni 2014

Recept: banaan-ei-speltpannenkoekjes

Ik weet dat de banaan-ei pannenkoekjes een grote rage zijn op heel het Internet, maar ik heb me er nooit echt aan gewaagd. Eén eerdere poging resulteerde in een eerder lelijk roerei met banaansmaak eraan. En ik ben ook ook gewoon niet zo'n pannenkoek persoon. Het is niet dat ik het niet lust of het vies vind, ik vind het niet lekker of speciaal genoeg. Maar vanmiddag was er niet echt iets in huis en ik had geen zin om nog een rol rijstwafels weg te werken, dus ik dook de kast in en vond... eieren, een zeer rijpe banaan en nog een klein restje speltmeel, dat er nu toch al eeuwen staat. Tijd om dat ook op te maken zeker.
Deze keer is het me wel gelukt om de pannenkoekjes mooi om te draaien, vermoedelijk door het meel. Ik ben echter geen pro in mooie pannenkoekjes maken dus ze zien er niet super uit haha. De smaak was best wel oké. Aangezien de laatste echte pannenkoek die ik heb gegeten dateert van een jaar of acht geleden, kan ik het niet echt vergelijken, maar het smaakte in ieder geval niet naar omelet met banaan, eerder gewoon lekker zoet.
Voel je vrij om erop te smeren wat je wilt, ik had gewoon niets meer in huis.

 Toch zien ze er wel uit als pannenkoekjes, flensjes. Geloofwaardig hé?

Ingrediënten voor ongeveer 6 kleine pannenkoekjes
- 1 rijpe banaan (100g zonder schil)
- 2 eieren
- 3 el speltmeel
- 1 el olijfolie

Werkwijze
Snijd de banaan in plakjes en doe ze in de mengkom van een staafmixer of blender. Voeg er het meel en de eieren aan toe en mix tot een luchtig beslag. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur, verwarm de olie erin en probeer mooie rondjes te gieten van het beslag (je kunt ook gewoon een pollepel gebruiken, maar ik had geen zin in extra afwas). Bak tot je het kunt omdraaien. Ik heb niet zozeer op de tijd gelet waardoor de eerste twee in de pan een beetje zwart onderaan waren, maar als je met een spatel onder je pannenkoek kunt zonder dat hij breekt, kun je hem omdraaien. Dan hoef je hem maar een minuut of drie aan de andere kant te bakken. Laat ze allemaal op een bord glijden en serveer. Smakelijk!


De eerste paar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten