Translate

dinsdag 1 oktober 2013

Recept: citroenbloemkool

Op de site van Amber Albarda staat een recept voor citroenbloemkool met knoflook, maar ik heb dit een beetje gepimpt en het beviel wel!

Ingrediënten
- 1/2 tot 1 bloemkool, afhankelijk van hoeveel je wilt maken
- 2 teentjes knoflook
- snufje kurkuma
- 1 el olijfolie
- 1/2 biologische citroen
- 2 lente-uitjes
- zout

Werkwijze
Was de bloemkool en verdeel in kleine roosjes. Was de citroen onder warm water en rasp hem. Verhit een wok op hoog vuur en giet er de olijfolie in. Wanneer dit goed heet is, kieper je de bloemkoolroosjes erin. Bak aan elke kant zo'n 4 minuutjes, tot er wat bruine plekken beginnen te verschijnen en doe er de kurkuma bij. Pers de knoflook erbovenuit en draai het vuur uit. Was de lente-uitjes en snijd ze fijn. Vermeng de citroenrasp en de lente-uitjes met de bloemkool en kruid met wat zout. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten