Translate

dinsdag 15 oktober 2013

Te simpel...

...om dit recepten te noemen, maar wel erg leuk om te delen!


Broccoli is één van de gezondste groentes die er zijn, maar wist je dat het in combinatie met tomaat nóg gezonder is? Zo kan je lichaam namelijk optimaal de voedingsstoffen eruit opnemen. En de lycopeen in tomaat, een krachtige antioxidant, wordt dan weer gemakkelijker opgenomen door verhitting en wat olijfolie. Zo krijg je deze simpele maar lekkere combi! En knoflook is altijd lekker.

Snijd een broccoli in roosjes, snijd enkele tenen knoflook in plakjes en verhit wat olijfolie in een wok. Fruit een half pakje tomatenblokjes in brik samen met de knoflook in de olie en voeg de broccoli toe. Roerbak beetgaar en serveer. Een lekker bijgerechtje.


Dit is zo'n gemakkelijk, snel en lekker tussendoortje! Men neemt een stengel selder en wat amandelpasta. Vul de holte in de stengel met amandelpasta en snijd in stukken. Ready to eat. Je kunt er ook wat rozijntjes op strooien, Amber Albarda noemt het dan "mieren op een boomstam" in haar kookboek voor het hele gezin. En er druipt natuurlijk àltijd wat amandelpasta uit omdat het zo loperig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten