Translate

maandag 14 oktober 2013

De groene garde

Mijn tochtje door de bib heeft best wel wat opgeleverd. De groene garde is een prachtig kookboek, maar het is méér dan enkel een kookboek. 
Zoals er bijstaat, het gaat over heerlijk én eerlijk eten. Het boek is ingedeeld in seizoenen, met 25 recepten voor elk seizoen. Aan het begin van een seizoen is er een mooie fotocollage en een lijstje met groenten en fruit van het seizoen. Hierbij is er natuurlijk wel een onderscheid tussen de dingen die aan het begin van een seizoen verkrijgbaar zijn en aan het einde, dus daarin moet je je gezond verstand een beetje gebruiken.

De recepten zijn voorzien van handige symbooltjes die aangeven of het vegetarisch, veganistisch of glutenvrij is, de moeilijkheidsgraad en de bereidingstijd. Handig! De foto's zijn gewoon geweldig. Meestal in groot formaat. Om van te watertanden. Wie wil dit nu niet opeten?!
 En er zijn interviews met mensen die een verandering proberen te brengen in de voedingsindustrie plus achtergrondverhalen over bijvoorbeeld de rijstteelt of hoe er vaak kinderarbeid wordt gebruikt in de cashewnotenindustrie. Heel erg verhelderend. Er staan dan een getekend stappenplan bij om het nog eens te verhelderen en het boek geeft tips over hoe je zelf je steentje kunt bijdragen. Top!
achtergrondinformatie over de visvangst
Achteraan in het boek zijn twee registers: één met de recepten per gang en één gebaseerd op de ingrediënten. Zo vind je altijd hetgeen je zoekt in een oogopslag. Als het nog niet duidelijk was: dit is echt een geweldig kookboek, ik zou het zo kopen. Enige jammere is dat er ook veel vlees- en visgerechten in staan die niet geschikt zijn voor mij, maar voor omnivoren is het dan weer wel ideaal. Toch heb ik er genoeg uit kunnen halen en voor de zoetebekken onder ons: er staan ook dessertjes in. Een ander minpuntje is dat niet alles zo gezond is, maar je kunt er gemakkelijk je eigen draai aan geven. Een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten