Translate

vrijdag 2 november 2012

Recept: spaghetti met courgette

Hier ben ik weer, ditmaal met een recept voor... courgette ! Het is een gerecht dat in minder dan 30 minuten tijd klaar is, prima als je haast hebt.

In de pan



















Wat heb je nodig voor 1 persoon ? (deze hoeveelheden kun je uiteraard verdubbelen voor bv 2 personen)
- 1 courgette
- 5 zilveruitjes of 1 'gewone' ui
- 4 stengeltjes lente-ui
- 1/2 blik tomatenblokjes 
- 2 teentjes knoflook
- 100g tempeh
- 100g volkoren (kamut/spelt/boekweit enz)spaghetti
- tabasco (of als je niet van pikant houdt, azijn en sojasaus)
- olijfolie of kokosolie 
- peper, oregano en andere kruiden
- 1l water

Hoe maak je het ? 
Als 16-jarige ben ik geen culinair wonder, daarom is alles wat ik op tafel tover zeer simpel. Minder risico op verwondingen ;)
Dus, versnipper de knoflook, ui en lente-ui. Verhit 2 el olijfolie in de wok en gooi er alleen de ui in want knoflook brandt snel aan. Als het glazig is, mogen de tomatenblokjes erbij. Laat even pruttelen, doe er dan de knoflook in. Je kunt er nu al wat tabasco en peper in draaien, maar dat hoeft nog niet. Na zo'n 5 minuutjes mag de tempeh erbij, zorg ervoor dat die goed gaar is aan het einde. Als laatste voeg je de courgette toe. Courgette heeft verschillende kooktijden, afhankelijk van hoe rauw of zacht je het wilt.
Ondertussen breng je het water aan de kook in een andere pot. Wanneer het kookt, doe je de spaghetti erin. Draai het vuur uit en 'wel' de spaghetti zo'n 5-8 minuten.
Alles klaar, serveer met de spaghetti en giet er flink wat tabasco bij. Oppassen voor je tong !

Mmm, lekker, gezond en snel ! 

1 opmerking:

  1. Hello From Volrecepten.be!

    We are a recipe search engine and I would like to invite you to join our site and make your recipes available to many people. If you liked it, you can join through the top blogs on the right of the page.
    Please, contact me if you any question :) at info@volrecepten.be

    BeantwoordenVerwijderen