Translate

dinsdag 13 november 2012

Recept: broccoli met tuinbonen




Broccoli is officieel geen superfood, maar ik beschouw het wel als dusdanig. Het bevat enorm veel goede stoffen, vooral in de barre winter, en het staat steevast in de top 10 van meest gezonde groentes. Redenen genoeg om het te eten dus! Ook arm aan kcal: 25 kcal/100g. Voor de mensen die het niet lusten, probeer het eens op een andere manier dan platgekookt: gestoomd, geroerbakt, gepureerd, soep enz.
Naar het schijnt worden de actieve stoffen uit broccoli nog beter opgenomen door je lichaam, wanneer je broccoli combineert met tomaat. Van tomaten weten we dat ze rijk zijn aan lycopeen en dat dat lycopeen beter wordt opgenomen in combinatie met olie (in tomatensaus of ketchup). En zo ben ik op dit recept beland, ook omdat er nog een pot tuinbonen stond ;)

Ingredienten voor 4
- 2 stronken broccoli
- 5 tenen knoflook
- 1 grote ui
- 3 chilipepers
- azijn
- sojasaus
- olijfolie of kokosolie
- een blikje tomatenstukjes of 2 a 3 verse tomaten
- 2 potten tuinbonen van 400g
- peterselie


Ui, knoflook en tomatenstukjes fruiten


Werkwijze
Schil de stronken van de broccoli, snij de roosjes eraf en snij de stronk zelf nog in stukjes. Versnipper de knoflook en de ui en laat 2 minuutjes stoven in de pan met een goede scheut olie. Voeg daarna de tomaat toe, om een effectieve opname van lycopeen te krijgen. Laat even pruttelen, breng op smaak met de chilipepers en peterselie. Voeg daarna de broccoli toe. Kruid af met sojasaus en azijn en voeg eventueel de tuinbonen toe, maar die kun je ook zo uit het potje eten of verwarmen in de microgolfoven.
Dampend in de lens
Smakelijk !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten