Translate

donderdag 1 november 2012

Couscous als ontbijt

Wablief ?! 

Jaja, je leest het goed ! Couscous kun je als ontbijt eten :)
Op de foto ziet het er wel niet echt heel lekker uit, maar het smaakt wel. Eigenlijk is het een gezonder substituut voor havermoutvlokken en ontbijtgranen. Tenminste, als je de volkoren variant pakt. Nog gezonder kun je doen door bv kamutcouscous te kopen (wel prijzig !)

Couscous met rode vruchten
Benodigdheden
- 50g volkoren couscous (of naar eigen honger)
- 100g bosvruchten, al dan niet bevroren,
- water of haver/soja/amandel/rijstmelk





Couscous met peer en kaneel
Benodigdheden
- 50g couscous (of naar eiegn honger)
- 1 peer (ik heb een nashi peer gebruikt, omdat ik gewone niet lekker vind)
- water of haver/soja/amandel/rijstmelk
- kaneel

Hoe maak je het ?
Breng de couscous aan de kook in ruim vocht - je kunt gerust dubbel zoveel vocht als couscous gebruiken. Wanneer alles opgezogen is door de couscous en het begint te pruttelen, kun je er de 'toppings' bijdoen. Ik heb nu fruit gebruikt, maar je kunt ook bv gedroogde vruchten zoals abrikozen, rozijnen, dadels gebruiken, chocolade (rauwe cacao nibs ;]), koekjes bv speculoos of zoetstof zoals appelstroop, agavesiroop of diksap gebruiken. Laat het geheel nog zo'n 5 minuutjes doorkoken en serveer. 
Een lekkere variatie op je doordeweeks ontbijtje en zo klaar.
Smakelijk !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten