Translate

woensdag 20 maart 2013

Recept: sperzieboontjes met aardappelen en ei

Dit kwam vandaag op tafel te staan, gemaakt door de vriend van mijn mama. Typische Belgische/Nederlandse kost dus! Het was een beetje flauw, dus heb ik de boel wat opgesmukt met tabasco. Maar al bij al best lekker en ik ben al blij dat we geen bakboter in huis hebben om te gebruiken want ik vind die smaak echt vies.

Ingredienten voor 3 personen
- 1 pak sperzieboontjes
- 3 uien
- 2 tomaten
- 400g aardappelen of naar honger
- 3-4 eieren
- 3 wortels
- olie, bij voorkeur kokos- of olijf
- peper en zout naar smaak

Werkwijze
Breng water aan de kook en kook de sperzieboontjes beetgaar. Kook daarna de aardappelen nadat je ze hebt geschild en in kleine stukjes gesneden. Verhit wat olie in een pan. Snipper de uien en snijd de tomaten in stukjes. Schil de wortels en snijd in ronde schijfjes. Doe 2 uien en de tomaten in de olie. Bak 5 minuutjes aan en doe er dan de sperzieboontjes en de wortels bij. Voeg een klein beetje water toe en laat sudderen.
Verhit ondertussen in een andere pan nog wat olie en bak de resterende ui erin fruitig. Ondertussen zijn de aardappelen gaar. Giet af en doe bij de ui. Bak ook dit zo'n 10 minuten. Op het einde gooi je alles samen in 1 pan en breek je de eieren erover. Kruid af naar smaak. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten