Translate

dinsdag 12 maart 2013

Recept: ovengebakken bloemkool

Zoals ik had beloofd, een lekker recept voor bloemkool, eens niet gekookt of met kaassaus. Een lekker bijgerecht voor 's avonds of een lichte lunch.

Ingredienten voor 2 porties
- 1 bloemkool, middenmaat
- het loof van 1/3 bos jonge wortels
- 2-3 el olijfolie
- 2 hete pepers

Werkwijze
Snijd de bloemkool in plakken. Hak de pepers fijn. Bekleed een bakplaat (of twee als je niet genoeg plaats hebt) met bakpapier en schik de schijfjes erop, probeer ervoor te zorgen dat ze elkaar niet overlappen. Strooi de gehakte pepers ertussen. Was het wortelloof goed af en leg het erover heen. Eventueel kun je ze ook fijnhakken, dat bespaart je werk na het bakken. Giet er olijfolie overheen en bak 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten