Translate

zaterdag 28 september 2013

Recept: pasta met champignons

Een eenvoudig receptje van Photo-copy Ann, lichtjes aangepast en man, het smaakt beter dan je zou verwachten! Lekker als diner of - zoals ik - als lunch!



Ingrediënten voor 2 porties of 1 grote maaltijd
- spaghetti (ik heb dit vervangen door courgette)
- bakje (250g) champignons
- 1 grote wortel
- 1 el 'kruidentuiltje', dit is een gedroogde kruidenmix bestaande uit laurier, tijm en peterselie
- 3 teentjes knoflook
- gehakte verse peterselie
- 1 el olijfolie
- peper en zout

Werkwijze
Kook de spaghetti beetgaar. Maak de champignons schoon - iedereen zegt altijd dat je ze absoluut niet onder de kraan mag spoelen, maar dat doe ik gewoon toch - en hak de helft in kleine blokjes en snijd de andere helft in schijfjes. Schil de wortel en snijd deze ook in blokjes. Pel de knoflook en snijd in plakjes.
Verwarm een pan op middelhoog vuur met de olijfolie en fruit de knoflook erin. Kruid met peper en zout. Doe er na 3 minuutjes de wortel bij en gaar dit 5 minuten. Gooi er de champignons en de kruiden bij. Bak tot de champignons gaar zijn en voeg er aan het einde 4-5 el (kook)water aan toe, plus de peterselie en draai het vuur uit. Giet de pasta af en doe bij de saus. Meng goed en serveer. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten