Translate

dinsdag 16 oktober 2012

Recept: aubergine

Aubergines met tomaat

Deze keer kom ik jullie verblijden met een lekker receptje, al geef ik toe dat het er op foto niet zo geweldig uitziet. Ik ben nu eenmaal geen goede fotograaf ;)


De ingredienten (die je overigens naar eigen smaak kunt wijzigen) voor 1 persoon
- 1 tomaat
- 1 middelgrote aubergine
- 2 uien
- knoflook
- 4 chilipepertjes (weg te laten als je geen pikant kunt verdragen)
- koriander, peterselie, basilicum en andere kruiden naar smaak
- olijfolie

Werkwijze: 
Verhit de olijfolie of een andere vetstof in een wok en bak de uitjes glazig. Voeg na 1 minuut de chilipepers toe. Wanneer de ui bijna compleet doorzichtig is (pas op dat het niet aanbrandt !), voeg je er de knoflook en tomaten aan toe. Laat even sudderen, doe er dan de aubergine bij. Laat weer sudderen. 1 minuut voor het opdienen, voeg je er de kruiden aan toe. Zorg wel dat je het lang genoeg op het vuur laat staan, want anders krijg je niet zo lekkere, halfrauwe aubergines.

Ik heb het gegeten met groene linzen en volkoren couscous, maar het is een prima bijgerechtje voor zowat alles.
Smakelijk ! Een maaltijd met niets dan goeds. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten