Translate

donderdag 21 maart 2013

Recept: vegan potje


Hoera, de eerste dag van de lente breekt aan! Maar dat is helaas nog niet echt aan het weer te zien. Als maaltijd wordt er dan ook voor gemakkelijke restjesverwerking gekozen en het smaakt er niet minder om.

Ingredienten voor 4 personen
- 500g edamame
- kop gedroogde shiitakes
- 2 preien
- 3 stengels selder
- 2 tomaten
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- olijfolie
- sojasaus

Werkwijze
Week de shiitakes. Pel de uien en de knoflook en hak fijn. Was de tomaten, de prei en de selder. Snijd de prei en de selder in ringetjes en de tomaten in blokjes. Verhit olie in een grote koekenpan en wacht tot het goed heet wordt. Doe er de knoflook en de ontdooide edamame in. Bak bruin, voeg de tomaten, de prei en de selder toe. Laat zo'n 5-10 minuutjes stoven. Snijd ondertussen de shiitakes in reepjes en voeg ze toe. Voeg de uien ook toe. Breng op smaak met een scheut sojasaus en stoof gaar. Serveer met een restje aardappelen of stoom er wat rijst bij. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten