Translate

dinsdag 19 maart 2013

Bananenijs


Met kaneel en verse bosbessen :)

Ik weet het, het is niet echt weer om ijsjes te eten, maar ik had nog een banaan in de vriezer en ik had toch zin om het nog eens te proberen. Er wordt soms gewaarschuwd voor de kcal in banaan (94 per 100g) maar dat komt doordat de banaan in tropische gebieden groeit en dus veel zonneschijn krijgt! Dat betekent dus ook dat ze goed voor ons is. Bananen zijn namelijk rijk aan vitamine A, B1, B2 en C en aan kalium. Verder zitten er ook nog fosfor, ijzer en zink in. Onrijpe bananen bevatten vooral zetmeel en naarmate de banaan rijpt wordt dit omgezet in suiker. Daarom kunnen mensen die veel sporten of lichamelijke arbeid verrichten dit goed gebruiken. Dit overheerlijke ijsje is supergezond maar ook gewoon lekker als verfrissing. Supermakkelijk om te maken, tenminste als je over een keukenrobot, een blender of een staafmixer beschikt.


Ingredienten voor 1 persoon
- 2 a 3 superrijpe bananen (met bruine spikkels), in stukjes ingevroren
- toppings naar keuze: vers fruit, bevroren fruit, cacaopoeder, amandelpasta, ... maar het is ook lekker zonder iets!

Werkwijze
Gooi de stukjes banaan in de keukenrobot/mengbeker/blender en mix tot het smeuig wordt en de structuur van ijs krijgt. Voeg toppings naar keuze toe. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten