Translate

zaterdag 30 maart 2013

Recept: tomaat-ei

Dit is een grote hit bij ons thuis en bij mijn niet-Chinese vrienden. In feite is het een snel en simpel gerechtje dat iedereen kan klaarmaken, een basisgerecht in China. De enige beperking is dat het niet vegan is, maar dit kun je snel verhelpen door het ei te vervangen door scrambled tofu (als je dat goed kunt maken, is het net hetzelfde). Dit is het vleesonderdeel van je avondeten of een lichte lunch gecombineerd met een mooie bak salade.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen
- 3 eieren, liefst biologische
- 1/2 bosje lente-ui
- 3 flinke tomaten
- zout
- olie: arachide- of olijf-

Werkwijze
Versnipper de lente-uitjes. Snijd de tomaten in schijven. Breek de eieren in een kom en kluts ze door elkaar. Voeg een beetje zout toe en kluts de eieren verder. Verhit olie in een wokpan. Doe er de tomaten en de lente-uitjes bij, bak 2 minuten en voeg de eieren toe. Wanneer de eieren gestold zijn is het gaar.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten