Translate

dinsdag 5 maart 2013

Recept: courgettepasta

Ineens is de lente weer in het land, hoewel de officiele datum nog niet aangebroken is. Maar een mens wordt goedgezind van zo'n prachtige zon en 15 graden Celsius, en dan heb je wel eens zin in lichte kost, dus vandaag het alombekende raw food recept: pasta van courgette! Door de tofustukjes is het wel niet helemaal rauw, maar je kunt dit makkelijk verhelpen door noten of zaden in de plaats te gebruiken.
Ik ben er ook achter gekomen dat het verdomd moeilijk is om mooie reepjes van een courgette te trekken met een dunschiller, maar het resultaat was het waard.

Ingredienten voor 1 a 2 personen
- 1 mooie courgette
- ongeveer 350g tomatenstukjes
- 3 teentjes knoflook
- 150g tofu
- 2 el olijfolie
- kruiden naar smaak

Werkwijze
Schil de courgette voorzichtig, zodat je brede slierten krijgt die te vergelijken zijn met papardelle. Het restje van de hart kun je zo opeten of bewaren. Daarna plet je de knoflookteentjes en snijd je ze in heel kleine blokjes (of je gebruikt gewoon een knoflookpers). Schik de courgetteslierten in een of twee borden (afhankelijk van je eetlust) en giet er de tomatenstukjes over. Besprenkel met olijfolie, kruiden, knoflook en tofu.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten