De ingredienten
Water, gluten,
tarwemeel, shoyu [water, sojabonen, koji (tarwe, A. Oryzae),
zeezout], zeezout, kruiden
En dit alles van biologische landbouw, zeer goed dus!
De voedingswaarde per 100g
136 kcal
26.6 g eiwitten
6g koolhydraten waarvan 0.8g
suikers
0.6g vet waarvan 0.3g verzadigd
0.7g vezels
1.3g zout
Zeer goed. Het heeft een hoog zoutgehalte, maar dat is redelijk normaal door de toevoeging van shoyu, een soort sojasaus. Vegetariers en veganisten eten over het algemeen al gezonder dan vleeseters, dus dan hoef je met dit product niet bang te zijn direct te veel zout binnen te krijgen.
De kcal zijn iets hoger dan de gewone seitan van Colruyt (128 kcal versus 136 kcal) maar deze gehakt variant heeft ook een immens hoog eiwitgehale: liefst 26.6g ! Veel vlees- en vissoorten halen dit niet eens! Plus het is ook leuk voor de afwisseling, eens gehakt te hebben in plaats van altijd maar die brokken.
De prijs is 3.49 euro, duur, maar betaalbaar voor een paar keer per maand. Ik zal dit zeker vaker kopen, en ook gewone seitan eten. Binnenkort post ik een recept voor lekkere bolognesesaus met dit gehakt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten