|
Smeuige substantie |
Jaja, hummus. Deze kikkererwtenpuree is rijk aan eiwitten, vezels en gezonde vetten. Helaas zitten er vaak minder leuke ingredienten toegevoegd aan degene die je in de supermarkt, of zelfs in de natuurwinkel gaat kopen zoals maiszetmeel. Natuurlijk bepaal jij zelf wat je wel en niet wilt eten, en het is ook niet zo dat ik me nooit bezondig aan 'slecht' voedsel, maar ik wil toch zoveel mogelijk gezondheidsboosts binnenkrijgen, en zo ontstond dit receptje. In plaats van de traditionele tahin (het wordt nog in twijfel getrokken of tahin en pinda's nu wel zo gezond zijn) gebruik je simpelweg sesamolie, of geroosterde sesamzaadjes en olijfolie. Eenmaal gemaakt, kun je het enkele dagen in de koelkast bewaren, maar daarvoor is het veel te lekker!
Ingredienten
- pot van ongeveer 400g kikkererwten, bijvoorbeeld van Ekoland
- citroensap
- tuinkruiden: peterselie, koriander of iets anders
- sesamolie of geroosterde sesamzaadjes en olijfolie
Werkwijze
Giet het vocht van de kikkererwten deels af, giet ze in een mengkom. Voeg citroensap en sesamolie toe. Mix met de blender of de staafmixer en versnipper er wat tuinkruiden in. Serveer met brood, crackers of als dipsaus. Ook lekker in warme maaltijden. Smakelijk!
|
Ik bewaar het in de bijgeleverde mengkom van de staafmixer. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten