Sorry voor de wazige kwaliteit! |
Goed, ik ben dol op hummus, minder op walnotenpasta, koekjes, chocolade en af en toe wilde gerookte zalm (ben nog niet 100% veganistisch), maar af en toe heb ik toch eens zin om iets totaal anders in elkaar te flansen. Gezien ik net een nieuw pak zwarte bonen had gekocht, lag een improvisatie op de loer, en dit is het resultaat. Het ziet er niet uit, maar het is echt lekker!
Ingredienten
Op een knackebrod gesmeerd |
- 4 grote chilipepers
- 1 citroen
- snufje sesamolie
- een beetje kookvocht
- olijfolie om het tot een gladde massa te mixen
Werkwijze
Week de bonen 12u in koud water. Het water zal na afloop volledig zwart zien, en het kan ook een randje afgeven aan je kom, maar dit is niet erg als je het erna terug afwast. Kook de volgende dag zo'n 45 minuten.
Snij de chilipepers heel erg fijn. Giet met bonen en een beetje kookvocht in de blender of de maatbeker van je staafmixer als je niet de luxe van een blender hebt - net als ik ;) - en knijp er de citroen in uit. Voeg nog wat sesamolie toe, en blend/mix zo'n 2 minuten. Giet er daarna een scheut olijfolie bij en klaar. Smeren op (zuurdesem) brood of als lekker sausje bij je diner.
Smakelijk !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten