Translate

maandag 19 november 2012

Recept: seitanbolognesesaus


Zo ziet het eruit in de pan.
Zoals ik al eerder schreef, ging ik een receptje posten van bolognesesaus met seitan gehakt. Dus bij deze.

Ingredienten
- 1 pak seitan gehakt (200g)
- 2 uien
- 1/2 blik tomatenstukjes en 2 verse tomaten
- azijn
- 4 chilipepers
- kruiden: peper, basilicum, oregano, koriander
- 3 selderstengels
- 2 stevige of 3 kleine wortels
- olijfolie of kokosolie

Werkwijze
Verhit een ruime pan (ik prefereer een wok) en wacht tot het warm is. Doe er de olie in, zodra het begint te borrelen, kap je er de uien en chilipepers in. Draai het vuur wat lager en laat 5 minuutjes stoven. Voeg er dan de tomatenstukjes aan toe, laat sudderen met het 'gehakt.' Wanneer dit al wat begint te ruiken, kun je er de groenten bijdoen, maar nog niet de tomaten. Kruid alvast met flink wat peper.
Wanneer het bijna klaar is, doe je er ook de verse tomaten bij. Laat net zolang opstaan als je het wilt. Hoe langer je het laat opstaan, hoe zachter de selder- en wortelstukjes zullen worden.
Serveer met bijvoorbeeld kamut spaghetti, rijst, brood of aardappelblokjes.
Geeft 2-3 porties, afhankelijk van je eetlust.
Saus is klaar.
Smakelijk !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten