Voor een nóg gezondere versie kun je volkoren (spelt)bloem gebruiken, maar dat had ik niet in huis.
Ingrediënten voor het deeg
- 500g bloem + extra om te bestuiven
- zakje (7g) gedroogde gist
- 0.5 dl olijfolie
- 1 tl zout
- 1/2 tl suiker (gezonder: palm- of kokosbloesemsuiker)
- 3 el lauw water + extra water
voor het rijzen |
na het rijzen |
Vermeng in een kommetje het gedroogde gist met de suiker en de 3 el lauw water. Dek af met plasticfolie en laat 5 minuten staan. Meng de bloem met het zout. Doe dit in een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Doe het gist-suikermengsel, de olijfolie en wat extra water in het kuiltje. Kneed het deeg goed en voeg iedere keer een klein beetje extra water toe zodat het een glad en soepel deeg is. Dek af met plasticfolie en laat 1 uur rijzen.
rol uit met een deegroller |
op de bakplaat |
Bestuif het aanrecht met bloem en stort het deeg erop. Nu is het een soepel, niet plakkerig deeg geworden. Kneed nog zo'n 10 minuten en rol het dan uit ter grootte van je bakplaat. Leg het op je bakplaat en kneed er zowat een rand in.
Bestrijk met een lepel met passata en strooi er oregano, basilicum en tijm over.
Nu kun je het aankleden met wat je maar wilt!
Ik heb er kookmozzarella op gelegd en nog paprika.
Daarna nog wat Gandaham zonder toevoegingen.
Verwarm de oven voor op 220°C en bak de pizza 20 minuten. Snijd in stukken, smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten