Translate

donderdag 13 juni 2013

Recept: falafel (2)

Zoals ik al had beloofd, ging ik ook eens falafel maken met gekookte kikkererwten. Deze keer heb ik een iets ander recept gevolgd, maar het was lekker!

Mijn ervaringen
Doordat het gare kikkererwten zijn, zijn ze vanzelfsprekend veel zachter en veel gemakkelijker te pureren waardoor je ze zelfs zou kunnen prakken met een vork of aardappelstamper. Door het bakken in de oven is de buitenkant lekker krokant maar de binnenkant zeer bros en zacht. Ze krijgen wel een iets minder regelmatige vorm haha. Door de toevoeging van behoorlijk wat cayennepeper zijn ze zeer kruidig en door de toevoeging van kurkuma krijgen ze een mooie gele kleur!

Ingrediënten
- 100g gedroogde kikkererwten, gekookt met een klein beetje (1 eetlepel) kookvocht
- 1 theelepel gedroogde koriander
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel kurkuma
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- sap van 1/2 citroen

Werkwijze
Doe de kikkererwten, de kruiden, het kookvocht, de olijfolie en het citroensap in een mengbeker. Zet er de staafmixer in. Snijd de knoflook fijn en doe erbij. Mix nog eens.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm hoopjes van het mengsel.
Bak ze 20 à 30 minuten afhankelijk van je oven. Smakelijk!

met champignons!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten