Pagina's
Translate
vrijdag 10 mei 2013
The future of food
Niet zolang geleden las ik Hamburgers in het paradijs van Louise O. Fresco en dit boek is daar een perfecte aanvulling op. Het begint wel bijna identiek hetzelfde, namelijk met hoe landbouw is ontstaan en geëvolueerd, maar dan veel beknopter en het is in die zin wel een uitstekende herhaling voor mocht je het niet goed hebben onthouden, of voor mensen die Hamburgers in het paradijs niet hebben gelezen. En dan gaat het verder waar Louise O. Fresco stopt. Zij heeft in haar boek al enkele handvaten aangereikt over hoe het verder zal gaan met onze voeding, maar Adjiedj Bakas gaat daar dieper op in. Opvallend is wel dat hij nagenoeg dezelfde meningen deelt als Louise O. Fresco. Ook zijn er stukjes geschreven door bedrijfsleiders die een rol vervullen in ons voedselsysteem. Het boek is helder en duidelijk geschreven, ook al is het soms wat warrig lezen met extra info kadertjes die opduiken en zo door de eigenlijke tekst lopen. Eén ding is duidelijk: deze man weet waar hij over schrijft. Of ik vrolijk word van de toekomstscenario's die hij schetst, is een andere zaak, maar het zet aan tot nadenken.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten