Translate

dinsdag 14 mei 2013

Recept: sodaspeltbrood


 Toegegeven: het is niet het mooiste brood dat ik heb gebakken, maar het is wel snel en gemakkelijk en lekker, al moet ik zeggen dat er door het gebruik van natriumbicarbonaat een apart smaakje aan je brood zit. Niet vies ofzo, maar apart. Het voordeel van dit brood is dat het in minder dan een uur klaar is, voor als je haast hebt en snel wilt genieten van een broodje. Het recept is supersimpel, in plaats van gist gebruik ik gewoon natriumbicarbonaat en voor de rest blijft alles hetzelfde.

Ingrediënten
- 500g volkoren speltmeel
- 1 el natriumbicarbonaat (ongeveer 9g)
- sap van 1 citroen
- 300g water

                                   Werkwijze
Meng alle ingrediënten en kneed tot een zacht deeg. Stort in een ingevet bakblik of op een met bakpapier bekleden ovenplaat. Bak 40 - 45 minuten in een op 200° voorverwarmde oven. Smakelijk!
Serveer bijvoorbeeld met oven geroosterde courgette: snijd een courgette in dunne repen, besprenkel met olijfolie en zet 20 minuten in een op 180° voorverwarmde oven. Garneer met kerstomaatjes.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten