Ik had er dus ontzettend zin in om dit allemaal eens door te bladeren en kon al niet wachten. Helaas moet ik zeggen dat ik teleurgesteld werd. Hoewel de gerechten heerlijk klinken en ogen, is het eerste dat me opvalt dat je voor zowat 70% van de gevallen een food dehydrator nodig hebt. Niet bepaald iets dat in ieders keukenkast staat. Ten tweede gaan er in de smoothies - die je gewoon kunt maken met een blender of staafmixer - àltijd superfoods. Hennepzaad, spirulina, maca, Supergreens, hennepzaadjes... You name it en het zit erin. Allemaal behoorlijk prijzig. Ten derde gaan er grote hoeveelheden vet in de recepten: zomaar even 300g pijnboombitten is geen uitzonderig. Naast het feit dat ik me afvraag of dit allemaal wel zo gezond is, zijn deze dingen (noten, zaden en pitten) ook niet zo goedkoop. Jammer genoeg krijg ik hierdoor de indruk dat raw food een exclusieve keuken is die alleen voor de rijken onder ons is weggelegd, terwijl gezond én lekker eten voor iedereen een mogelijkheid zou moeten zijn en mensen die bij raw food direct aan worteltjes knabbelen denken hiermee niet overtuigd zullen zijn. Als je al deze dingen wél in huis hebt of bereid bent aan te schaffen, kan ik alleen maar zeggen dat de gerechten wel de moeite waard lijken en er is een heel hoofdstuk gewijd aan dessert voor de zoetebekken onder ons ;)
Pagina's
Translate
zondag 12 mei 2013
Raw food als levenskunst
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten