Een zoet recept dat geen dessert is! Al zou je het zo wel kunnen eten. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is de zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) geen familie van de aardappel. Dat je hem rauw kunt eten, is daar een perfect bewijs voor. Zoete aardappel kan zelfs gezonder worden genoemd dan de ordinaire aardappel: het bevat een schat aan betacaroteen en vitamine C, is rijk aan magnesium en kalium en heeft een lagere glycemische index. De voedingswaarde is iets hoger: 92 kcal/100g voor de zoete aardappel vs 81 kcal/100g voor de aardappel, maar dat is te verwaarlozen, zeker als je het opweegt tegen al de voordelen van de zoete aardappel. Het is ook geen plant van de nachtschadefamilie, waardoor zelfs degenen die De Voedselzandloper volgen hem mogen eten.
Het recep spreekt eigenlijk voor zich, maar is juist door zijn eenvoud zo lekker.
Ingredienten voor 2 kleine eters of 1 grotere portie
- 1 grote zoete aardappel
- olijfolie
Werkwijze
Schil de zoete aardappel en snijd hem in reepjes of blokjes, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Verwarm de oven voor op 180 graden. Besprenkel de zoete aardappel met olijfolie en rooster in de oven voor minstens 20 minuten. De precieze tijd hangt van je oven af.
Ook lekker als tussendoortje!
Smakelijk :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten