Het is lente, en dat is geen 1 april-grap. De dagen worden eindelijk langer en de zon schijnt zalig, hoewel het nog behoorlijk fris is en de wind hard waait. Toch kun je het best elke dag een wandelingetje maken en profiteren van de zonneschijn, ook goed voor vitamine D, iets waaraan de meesten onder ons een gebrek hebben. Ook een groot voordeel: eindelijk komen er meer groente- en fruitsoorten uit eigen bodem en april is nog maar het begin voor het heerlijke seizoen. Geniet nu al van deze dingen, puur of in een lekker slaatje als voorbode van hogere temperaturen. Puur en zalig.
Groente
andijvie, boerenkool, broccoli, champignons, koolrabi, kropsla, postelein, prei, raapsteel, radijs, rode bietjes, spinazie, tuinkers, witloof
Fruit
ananas, appel, avocado, banaan, citroen, grapefruit, sinaasappel
En uiteraard mag je je ook nog eens "bezondigen" aan dingen die niet op deze lijst staan. Variatie is lekker én gezond.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten