Deze keer eens geen vega receptje, maar een soepje met rundsvlees. Volgens de Chinese voedingsleer moet je 's winters veel rundsvlees en rapen eten, dus zogezegd zo gedaan. Deze keer kookte mama, vandaar het vlees. Als ik het zou maken, zou ik het met bonen of linzen maken, of sojabrokjes/silken tofu.
Ingredienten
- 1 grote (Marokkaanse winkel) bussel rapen of 2 kleintjes van de supermarkt
- groot stuk gember
- ca. 450g rundsvlees
- 5 tomaten
- steranijs
- kaneelstokje
- (lente) ui
- een vetstof
- sojasaus
Werkwijze
Snij de rapen en de ui in plakjes, de tomaten in achten en de gember in blokjes. Zet een pot met olie op het vuur en als het warm is, doe je er de ui en het rundsvlees in. Laat zo'n vijftal minuutjes bakken, kap dan het water in de pot en gooi de rapen erin. Na een halfuur voeg je de kruiden eraan toe, en na drie kwartier de overige ingredienten. In totaal dus ongeveer 1 a 1.5 uur laten sudderen.
Serveren met mais of brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten