Wederom een receptje uit Eet
jezelf jong. De recepten uit dit boek vind ik echt heel erg handig: het
merendeel bevat geen ingewikkelde ingrediënten of (te) dure superfoods die je
bij wijze van spreken op moet graven in je natuurwinkel, maar pure dingen die
je bij een grote supermarkt ook kunt vinden. Ook geen gedoe waarvoor je uren in
de keuken moet staan, want dat is niet aan mij besteed. Als ik iets wil maken,
heb ik het liefst dat het binnen de 30 minuten op tafel staat. Op dat vlak ben
ik wat lui, zeker in de zomer bij deze hitte. Vaak kook ik dan niet eens iets,
maar maak ik een salade en eet er wat brood/rijstwafels/knäckebröds bij, met
wat eiwitrijk beleg, een stuk tofu of enkele blokjes seitan. Zoals de naam al
zegt, is dit gerechtje geschikt wanneer je aan het detoxen bent. Je kunt het
serveren met geroosterde groenten, maar ik koos voor een salade. Vleeseters
kunnen het ook bij vlees- of visgerechten eten. Het ziet er saai uit, maar is smaakvol!
Ingrediënten voor
4 porties
- 200g linzen
- ½ ui
- 1 wortel
- 1 rode chilipeper
- 3 tenen knoflook
- 5 takjes peterselie
- 1 takje tijm
- 2 laurierblaadjes
- 3 cm gember
- 2 el appelazijn
- 3 el olijfolie
- Gemalen koriander
- Zwarte peper
Werkwijze
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten